Uitnodiging
Op woensdag 21 augustus was i-Finish aanwezig in de Tweede Kamer. Respectievelijk vanuit i-Finish en de nieuwe generatie uitvaartondernemer.
Op uitnodiging van mevr. Dr. Monica den Boer (Tweede Kamerfractie van D66) werden team i-Finish gevraagd een visie te geven op de digitale nalatenschap en online erfenis. Met brede interesse werd er over en weer gesproken over het ‘digitaal overlijden’, complicaties van de AVG voor nabestaanden, toegang tot accounts en internationale wetgeving.

Afstudeerverslag
De recent bij ons bedrijf uitgevoerde afstudeerscriptie ‘Toegang tot digitale data na overlijden’ van Bibi-Jane del Rosario, verbonden aan de opleiding Forensisch Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam komt dan ook op een ideaal moment. Deze scriptie toont immers een bijzondere paradox aan: Niets regelen op digitaal gebied voorafgaand aan een overlijden kan leiden tot ongewenste situaties. Anderzijds; het wél regelen geeft een schijnveiligheid en kan zelfs leiden tot overtredingen.
Meer weten? De scriptie zal binnenkort gepubliceerd worden. Hieronder geeft Sander op het Binnenhof, direct na afloop nog even kort aan wat er is besproken.

Interview n.a.v. overleg Tweede Kamer

Aansluiten voor rondetafelsessie
Vanuit de politiek is er zeker interesse om met relevante partijen te spreken over dit onderwerp. Denk jij met jouw kennis of ervaring over dit onderwerp een bijdrage te kunnen leveren? Meld je dan nu bij ons aan met de reden waarom jij een aanvulling zou kunnen zijn: info@i-finish.nl