De Final Footprint Challenge is een wedstrijd voor mensen met ideeën voor een duurzame uitvaart.
Op donderdag 25 januari 2018 is uit 37 inzendingen i-Finish door de vakjury gekozen tot de eerste 10 finalisten. Uit handen van deze jury ontvingen Sander van der Meer en Daniël van den Bor voor i-Finish 1 van de 10 tickets voor een bootcamp en de uiteindelijke finale.

Om duurzame uitvaarten te realiseren is er meer duurzame innovatie nodig in de uitvaartbranche. Daarom wil de branche het ontwikkelen van nieuwe kennis, producten en diensten stimuleren. Dat kunnen ze niet alleen, maar doen ze graag samen met anderen, binnen en buiten de sector. De uitvaartbranche daagt iedereen uit om mee te denken over hoe een duurzame uitvaart er in 2030 uitziet en om samen de wereld beter achter te laten voor huidige en toekomstige generaties.

De challenge is een initiatief van Stichting Duurzaam Afscheid – opgericht door Coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie – en Stichting GreenLeave.