Zaterdag 16 september was het dan zover, de feestavond rond de Yarden Afscheidsprijs 2017 waarvoor wij door de jury genomineerd waren. De Yarden Afscheidsprijs wordt één keer per twee jaar uitgereikt aan “originele, vernieuwende en/of taboedoorbrekende inzendingen”.

Met deze inzending hebben wij meegedaan en in het blog ‘Digitaal nalatenschap‘ op de site van Yarden werd Digitale Nazorg er nog even uitgelicht. Dat wij bij de laatste 6 van de 131 inzendingen zaten (3 publieksnominaties en 3 jurynominaties) was natuurlijk al een hele eer. Het werd de tweede prijs. Daar zijn we natuurlijk ook heel blij mee, maar we hadden stiekem toch ook wel op de eerste prijs gehoopt. De jury bleek echter toch wat terughoudend vanwege een gevoel van privacyschending als wij data van overledenen beschikbaar maken voor nabestaanden. De bekendmaking door Ali B. en one reactie daarop is hier terug te zien op de video van de jurytoelichting.